des belles choses


Isabel Marant ss14

Paris mon amour 

Marc by Marc Jacobs

Odd Molly

Macaron et Chanel



Macarons från Ladurée och nailpolish från Chanel är en perfekt belöning för ett par timmars plugg. Som tur finns det Ladurée i Stockholm! Alltid när min Paris-längtan blir för stor så kliver jag in i affären och köper mig en liten ask med gudomliga Macarons. Mina favorit smaker är caffe, framboise, caramel, rose, vanille et pistache. Som ofta redan sagt är rosa den absoluta trendfärgen nu i höst. För en matchad och perfekt look lackerade jag mina naglar idag med Chanel's roar confidentiel. 
Vad ska ni göra i helgen? Ha det bra, bise Bella xx

Comment s'habiller parisienne 1

Paris - modevärldens huvudstad. De mest imposanta couture modevisningar tar plats här och staden är alltid fylled med en glamourös och sofistikerad atmosfär. Caltwalk blir sidewalk och les parisiennes vet hur man klär sig, så att man alltid ser effortless chic ut. 
Hur ska man då själv försöka klä sig om man vill se effortless chic ut? Finns det oskrivna moderegler för fransyskor? Ja det finns det, men dem är tillgängliga för alla. Så även om du inte bor i Paris och kommer från frankrike kan du även se ut som en parisienne. 
1. smickrande basplagg: När man går runt i Paris ser man oftast kvinnor som bara har på sig svart, blått, brunt, grått och neutrala färger, på grund av att dessa färger helt enkelt smickrar alla kroppsformer (och har en chic-effekt). Nu till vinter passar dessa färger perfekt, så det gäller att satsa på klädsplagg i mörka och neutrala färger. Till våren kan man dock byta ut alla mörka färger mot ljusa pasteller, vitt och blommiga motiver. 
En garderob borde till 75% bara inehålla basplagg, som man kan kombinera med olika tredplagg. (The key to french chic!) Det är lätt att bygga upp en klassisk och chic outfit runt dessa. Om du nu till helgen har planerat att ta en shopping tur i stan, så håll utsikt för dessa kläder: 
- pencil skirt eller A-linjig kjol i svart, navy, grå eller brun
- skinny eller straigt jeans i mörkblå, svart eller grå (kolla gärna in Zara, J Brand, Hilfinger)
- blusar (antingen de klassiska modellen eller med rosett eller ur chiffon) i vit, ljusrosa, svart, navy..
- LBD - den perfekta lilla svarta klänningen 
- en antingen stickad sjal eller en ur siden (Zara, H&M, Hermes)
- läderhanskar (Best of Brands, NK)
- Stövlar (Massimo Dutti, Mathilde, NK, Zara) 
- en varm och klassisk kappa (Zara, NK)
Hoppas att ni nu hittar lite fint när ni är ute i stan! Vad tycker ni är chict och typiskt för den franska stilen? Bise Bella xx
 
 
 

City chic

 
City chic - mitt motto för vardagsmode. Nu till höst tycker jag att blått och grått är super snyggt ihop. Parisian style helt enkelt. Kappan har guldknappar, sitter som skräddarsytt och har militärskt flair. Jag älskar att man nu igen äntligen kan ha på sig kappor. Dem är super stilredan, ser klassiska och alltid sofistikerad ut (Kolla in Zara's nya ytterplagg - otrolig snygga!) Idag har jag haft väldigt mycket på gång och varit rätt så stressad. Nu på kvällen tittat jag lite lungt igenom Odd Molly's och Zara's hemsidor på nätet och har deran lagt mitt öga på ett och annat plagg. Ni borde verkligen ta en titt på zara.com och oddmolly.com pga att kollektionerna är gudomliga! 
Bise Bella xx 
 
Kappa: Zara // Sjal: H&M // Väska: Mango // Handskar: Best of Brands
 
 
 
 
 
 

Höstinspiration

 
 
 
 

Sommar & sol

 
Klänning: Zara // Hatt: köpt på en marknad // ring: vintage
 
 
 
Jag tycker att den här looken bara symboliserar sommaren perfekt! Klänningen i 50-tals stil med öppen rygg är elegant, tjejig och har en "sommrig utstrålning". Jag associerar färgen gul alltid med sol, sommar eller påsk. Hatten har jag köpt på en liten markand på Mallorca. Jag är en hatt-tjej och om jag skulle ha möjligheten skulle jag ha på mig hattar allt oftare. Dem är så snygga och det är synd att dem inte är så vardagliga. Rosetten ger looken en liten extra touch av chic. Ringen har jag köpt på en vintage marknad i Paris. Den är super tjusig och chic. Trots att jag faktiskt lämgtar till vintertiden och den mysiga atmosfären, så saknar jag sommaren, värmen och de lätta kläderna man kunde ha på sig. Vad tycker ni om min sommar look? Saknar ni också sommaren redan eller längtar ni bara till vintern? Bise Bella xx 

bellacouture.blogg.se

Hej! Här på min blogg får du reda på allt som intresserar mig, dvs mode, design, inredning, lifestyle och la savoir-vivre à la parisienne! Bise, Bella xx

RSS 2.0