Comment s'habiller parisienne 1

Paris - modevärldens huvudstad. De mest imposanta couture modevisningar tar plats här och staden är alltid fylled med en glamourös och sofistikerad atmosfär. Caltwalk blir sidewalk och les parisiennes vet hur man klär sig, så att man alltid ser effortless chic ut. 
Hur ska man då själv försöka klä sig om man vill se effortless chic ut? Finns det oskrivna moderegler för fransyskor? Ja det finns det, men dem är tillgängliga för alla. Så även om du inte bor i Paris och kommer från frankrike kan du även se ut som en parisienne. 
1. smickrande basplagg: När man går runt i Paris ser man oftast kvinnor som bara har på sig svart, blått, brunt, grått och neutrala färger, på grund av att dessa färger helt enkelt smickrar alla kroppsformer (och har en chic-effekt). Nu till vinter passar dessa färger perfekt, så det gäller att satsa på klädsplagg i mörka och neutrala färger. Till våren kan man dock byta ut alla mörka färger mot ljusa pasteller, vitt och blommiga motiver. 
En garderob borde till 75% bara inehålla basplagg, som man kan kombinera med olika tredplagg. (The key to french chic!) Det är lätt att bygga upp en klassisk och chic outfit runt dessa. Om du nu till helgen har planerat att ta en shopping tur i stan, så håll utsikt för dessa kläder: 
- pencil skirt eller A-linjig kjol i svart, navy, grå eller brun
- skinny eller straigt jeans i mörkblå, svart eller grå (kolla gärna in Zara, J Brand, Hilfinger)
- blusar (antingen de klassiska modellen eller med rosett eller ur chiffon) i vit, ljusrosa, svart, navy..
- LBD - den perfekta lilla svarta klänningen 
- en antingen stickad sjal eller en ur siden (Zara, H&M, Hermes)
- läderhanskar (Best of Brands, NK)
- Stövlar (Massimo Dutti, Mathilde, NK, Zara) 
- en varm och klassisk kappa (Zara, NK)
Hoppas att ni nu hittar lite fint när ni är ute i stan! Vad tycker ni är chict och typiskt för den franska stilen? Bise Bella xx
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bellacouture.blogg.se

Hej! Här på min blogg får du reda på allt som intresserar mig, dvs mode, design, inredning, lifestyle och la savoir-vivre à la parisienne! Bise, Bella xx

RSS 2.0