Stockholm Fashion Night

Nu i torsdags var det Fashion Night Out. Mellan kl. 17-22 var nästan alla affärer öppna i Stuplan, Mood, NK och på Bibloteksgatan. De olika äffarer hade olika special kampanjer och erbjöd dricka och snacks. Från fotografer kunde man bli fotograferad, vilket jag så klart tyckte as nice. Det fördelades RE dryck liksom överallt. Ikväll hade jag på mig en röd blus, en svart kavaj och jeans från Zara; Ancleboots från Mango; Clutch i brun från Mulberry
 
 
 
Jag var här med min mamma. Vi hade en mycket mysig och framgångsful shopping kväll. Vi spanade in den nya Prada affären, som hade ett litet privat mingel event. Vi gick runt och samlade på oss goodiebags, vilket jag helt och hållet bara älskar. Inne i Mood tog vi ett glas rosé och en Latte, fotograferade lite och förde massa tjejsnack. Jag kan tycka att det är jätte vigtigt att man då och då tar sig tid för att umgås med sin mamma.
Detta stärker ens relation.
 
 
 
 
Inne i Sturegalerian sjöng Zara Larsson Uncover. Hon har en så otrolig bra röst!
I Monroe köpte jag mig en pälskofta i mörk brun. Den sitter lite lös så att man antigen kan ha den över en skinjacka eller bara använda som kofta. Den är otrolig len och sjuk läcker. Stylish helt enkelt ;)
Hoppas att ni alla också har varit ute under Fashion's Night!
Bise Bella xx
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Primeboots och annat till höst

Nu när en ny säsong har påbörjat kan jag lungt - och utan dåligt samvete - säga att det är tid för en ny uppdate i min garderåb! Efter en skön, dock lång sommar då man alltid springer runt i shorts och klänningar blir det nu skönt att kunna sätta på sig ett par skinny jeans och en stickat tjocktröja igen. Under den sista veckan har jag redan varit ute på stan och spanat in de nya hösttrenden och förälskad mig i för många olika plagg. Zara och H&H kollektion är bara ljuvlig, så där kommer jag säkert att shoppa loss lite. Sedan har jag också lagt mitt öga på ett par märkesplagg jag kommer att spara till. På min must-have liste för den kommande höster och vintern står:
bruna Primeboots, svarta Hunters, En Odd Molly blus eller ett linne och ett fodral från Marc by Marc Jacobs för min Mac. xx
(ps: dem här foton är ej mina - tagna från internet) 
 
 
 
 

Wiener Caféet & Elle

Under Stockholm Fashion Week finns det många olika event allmänheten kan ta del av. Till exemple hade man möjligheten att lyssna på intressanta och inspirerande interviewer i Wiener Caféet (som kommer att öppna snart igen). Elle och Wiener Caféet samarbetade då med olika modehus som House of Dagmar, Ann Sofie Back, Busnel och Filippa K. Jag själv hade på grund av skolan tyvärr att bara möjligheten att lyssna på Ann Sofie Back. Interviewen var spännande och man fick reda på lite mer backrundinformation om hennes modehus samt fick man reda på vart hon ska på inspirationsresa och varför hon flyttade tillbaka till Stockholm. Under interviewen blev vi Bjudna på kafe och fik. Mums. 
Wienerkonditoriet, som detta cafée brukade heta tidigare, har renoveratots och ser helt fanstastiskt ut nu. Den har fått en touch av fransk flair. Lokalen är nu mera öppen och verkar större och ljusa, på grund av att andra våningen har minskats. När caféet öppnar igen rekomenderar jag bara att ni tar ett fik där och njuter av godbitar och inhalerar den franska charmen. 
Bise Bella xx
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ida Sjöstedt ss14

Idag är det andra dagen på Stockholm Fashion Week och visningarna rullar bara på. Idag samlades alla Fashionistas, Fotografer, Bloggare och många fler vid ingången hos Berns för att se visningen av Ida Sjöstedt. Jag för min del var med backstage under och före visningen. Det var en hel fantastisk upplevelse för sig! Att vara med i modeszenen, vara närvarande när allting görs iårding för att få till en perfekt visning.
Min uppgift var att hjålpa en av modellerna att byta looken undervisningen. Det var otroligt roligt att ha fått en liten roll och vara medverkande. 
Kläderna var en gröm. Dem var kvinnliga, glamourösa och couture-aktiga, samtidtigt som provokant (det visades mycket hud). En perfekt kombination för deras ss14 kollektion. Materialen var ljvliga, detaljerna väl utarbetet och looken drömlik. Ni som inte har sett kolektionen än - ta en titt! 
Bise Bella xx 
 

Hometown

 
Efter att ha varit bortrest nästan hela sommaren, vilket ju självklart är nice, är det också skönt att komma hem till sin stad. Under sensommar perioden, då det ännu är varmt ute, kan man gå runt på stan och spana in de nya kollektionerna, fika på mysiga uteserveringar (tips: Italiano) eller ta en promenad/ cykla längs Karlavägen. Dessutom kan man perfekt observera streetstylen och låta sig bli inspirerad. Jag till ex älskar att sitta på fik, plugga och spana in den preppy och chic'a looken på Östermalm.

Glamorous Saturday

Om du vill leva livtilen an en fashionista måste du börja din dag som en. Och en bra dag börjar alltid men en glamourös frukost. Nu när det är lördag passer det altså jätte bra att ta lite extra mycket tid att ha en lung och god frukost och kanske se på "Breakfast at Tiffany's" eller "Coco Chanel". 
Jag åt en god, men kanske lite onyttig frukost i min säng. Macarons, Crossaint och Latte. En fransk dröm! Därefter blir det lite plugg och skrivande av modeartiklar för min skoltidning. Kanske hinner jag till och med med en kort sväng på stan för att spana in de nya fw 13 kollektionerna och hitta några nya "must have's" för vintern, innan jag ska på en 18-års fest. Nu gäller det bara att hitta en perfekt outfitt för ikväll, chic men layed back. bise xx 
 

Stockholm Fashion Week

Efter att ha tagit en lång paus från att ha bloggat, ska jag nu äntligen börja igen. Och timingen skulle inte kunnat vara bättre! Nästa vecka börjar Stockholm Fashion Week och innestan kommer förvandlas till en internationell mötesplats av modeler, designer, bloggare och fasionistas. Det kommer att finnas event som är öppen för allmänheten, modevisningar, FashionNightSTHLM och mycket mer. Läs mer de kommande dagarna och få reda om mitt jobb hos Ida Sjöstedt och FashionWeek. Bise xx

bellacouture.blogg.se

Hej! Här på min blogg får du reda på allt som intresserar mig, dvs mode, design, inredning, lifestyle och la savoir-vivre à la parisienne! Bise, Bella xx

RSS 2.0